Residentie Gaby | De Denderstreek

10 november 2016

Ten oosten, zuidoosten, zuiden en zuidwesten van de stad Aalst bevindt men zich al snel tussen de heuvels. Ten oosten van Aalst is dit het Pajottenland, met toppen die bijna 100 meter hoogte halen. Ten zuiden en ten zuidwesten zijn dit de 'voorheuvels' van de Vlaamse Ardennen, dit met toppen tussen 60 en 85 meter hoogte. Geografisch gezien ligt Aalst in het centrum van Belgiƫ, ongeveer halverwege tussen Gent en Brussel.

Lees verder

Residentie Gaby | Ligging Residentie Gaby

25 november 2016

Residentie Gaby is dus gelegen te Aalst , op de hoek van de Oude Gentbaan en de Sinte Apoloniastraat . In de onmiddellijke nabijheid van een grootwarenhuis (Delhaize) en de Gentse steenweg met alle nodige kleinhandelszaken (apotheek, slagerij, enz.)

Lees verder

Residentie Gaby | Over Aalst

20 december 2016

De oudste kern van Aalst is waarschijnlijk op de plaats waar tegenwoordig nog het Oud-Hospitaal staat. Daar werd tussen 750 en 800 het Zelhof gesticht. Het Zelhof is een Karolingisch bedrijfstype. Wel is zeker dat Aalst ontstaan is op het eiland "Chipka", een eiland in de Dender. De ligging aan de Dender en de ligging aan de handelsweg Brugge-Keulen maar ook de bescherming van de Burcht, zorgden er later voor dat er een omwalde nederzetting gevormd kon worden.

Lees verder